Links

Saturday, September 20, 2014

Harlo!!!

Heps!

^^ Lamenye tak update blog. Dah bersawang lelabah dah.

Dah keje tempat baru ni, sibuknye lain macam. Al-maklumlah nak sesuaikan diri lagi, nak fokus targetla...ececececeh.

Bila dapat amik cuti ni, tak taula apa pulak nak buat kat umah.

So, yesterday my parents returned home lepas 9 hari honeymoon kat Kelantan. Dipendekkan cerita, Ms. Panda dgn Scarface (my sister) pegilah stesyen keretapi tunggu diorang. Sebab parking kereta penuh dekat stesyen tu, the only spot available adalah sebelah tempat org buang besi & kayu buruk kat situ.

Masuk je parking, rasa tak sdap hati. Tapi tunggu jugak pasal degil, tak nak parking jauh. adelah dua tiga orang yang masuk keluar parking area belakang tu. Tapi suddenly...jeng jeng jeng...bila tengok cermin sisi kereta, I saw glimpses of black figure dekat pintu belakang kereta. Jantung bedebar dah, dug dak, dug dak. My sister tak perasan, dok pok pok manje belakang baby dia yang tengah tidur.

'Nak tukar tempat parkinglah. Sini tak bestlah.' Ms. Panda cakap and terus undur kereta. My sister tak suspek ape-ape, iyekan aje.

Alhamdulillah, bila keluar je, ade kereta betul-betul depan tangga stesyen keluar. Terus masuk parking tu macam expert (perasan). Masa tu my sister dah cuak tengok muka Ms. Panda semacam.

'Ko nape lak? Tetiba pucat?'

'Ja, ko nampak tak tadi tepi kereta kita?'

'Pedia?'

'Ada lembaga macam acah-acah nak terkam?'

'...ish, ko biar betul...'

We ended the discussion there. Dua-dua dah seram semacam. Tak lama lepastu, Ms. Panda kuar kereta and pegi sambut mama ngan abah turun keretapi (peluk-peluk manja. rindu...)

Dari petang sampai malam tu, my niece suddenly bantai melalak macam konsert rock. Nak tak nak, terpaksa panggil abang. Ms. panda suspek mesti pasal benda yang ternampak kat stesyen keretapi tu. Tu dia, bila abang datang dia cakap ada lembaga hitam melokat dekat sister I, tu yang anak dia nangis tak abis-abis. Alhamdulillah, baca-baca doa sikit dia akhirnya ok.

Eee....seram kau. Yang peliknya, pagi lagi tu. Dalam kul 10.00. Ada jugak benda tu yang keluar waktu tu.

Eh, tercerita kisah seramlah pulak. Hehe.


Till next time, ya all. Until then, cheers and cillax (^^)y

2 comments:

  1. ms pandaaaaaaa....... miss you.... i gotthe coffee.. so, when can we meet?? ngeteh2 with kak eja skali....

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks for coffee panda. loike it somuch!

      Delete